Turks.nl

Sarıyer Böreği

Hoi allemaal! Ik ben Kübra en ik zal jullie voortaan verrassen met heerlijke, makkelijke en vooral gezonde recepten.

Koken is een passie voor mij en hoe druk ik het ook heb probeer ik zoveel mogelijk in de keuken te staan. Ik kan eindeloos genieten van nieuwe gerechten uitproberen, lekkere smaken creeeren en mensen blij maken met heerlijk eten.

Maar vandaag heb ik een speciaal recept voor jullie. Niet super makkelijk, maar ook niet al te moeilijk. Eentje waarbij je een dagje niet op de calorieen hoeft te letten.

Een groot deel van ons verlangt het hele jaar lang naar de zomer.  Want in de zomer gaan we weer naar Turkije om te kunnen genieten van het weer, de gezelligheid, maar vooral ook van het eten! Dit recept zal jullie meenemen naar Istanbul en even laten vergeten dat we kilometers verderop zitten en het nog lang geen zomer is.

6 porties

Ingredienten:
– 1 pakje baklava-deeg (470 gram, 14 bladeren)
– 400 ml melk
– 3 eieren
– 50 gram boter
– 250 gram gehakt
– 1 ui
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels krenten
– 2 eetlepels pijnboompitten
– Zout
– Peper
– ½ theelepel gemalen komijn

Bereiding:
1. Doe het gehakt in een hete pan en bak deze al roerend rul. Het is belangrijk om te roeren om klonten te voorkomen2014-02-14 18.09.52
2. Kook wat water en wel de krenten in het warme water tot ze wat zachter zijn
3. Hak ondertussen de ui in fijne stukjes en voeg deze samen met de oliefolie, krenten en pijnboompitten toe in de pan
4. Breng op smaak met zout, peper en komijn
5. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen
6. Smelt de boter
7. Meng de melk samen met de eieren en voeg vervolgs ook 2 eetlepels van de boter toe
8. Met een pak kun je 4 rollen maken, twee van 3 en twee van 4 lagen. Leg de eerste 3 lagen in de breedte op het aanrecht en besprenkel elke laag met een beetje van het melkmengsel (ongeveer een eetlepel)
9. Verdeel het gehakt in vieren en verdeel een kwart over de eerste laag en rol het deeg op en plaats het rollend in het midden van een ovenschaal (vet de ovenschaal van tevoren in of gebruik bakpapier)
10. Herhaal dit proces met de overige 3 delen
11. Verdeel de rest van de boter over de börek
12. Bak de börek gedurende 35- 40 minuten in een oven van 200°C
13. Laat de börek 10 minuten afkoelen voor serveren

2014-02-14 19.13.10
Afiyet olsun!

Kübra

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl