Kunsthal Rotterdam: S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde.

Afgelopen vrijdag zijn we met een paar crewleden van Turks.nl naar de Kunsthal in Rotterdam geweest voor een tentoonstelling over schoenen. Allerlei soorten damesschoenen vanaf het jaar 1900 zijn daar nu te bewonderen.
Turks.nl Redactie

Schoenen van bekende internationale ontwerpers zoals Christian Louboutin en Jimmy Choo, maar ook schoenen van minder bekende ontwerpers zijn er te vinden.

08 - Jimmy Choo Lever Cruise Collection 2007  Collectie Modemuseum Hasselt
Jimmy Choo, Lever, Cruise Collection, 2007. © Collectie Modemuseum Hasselt.

De tentoonstelling bestaat uit schoenen die komen uit collecties van het Modemuseum Hasselt en het Nederlands Leder en Schoenen Museum Waalwijk. Daarnaast zijn er ook schoenen te zien die komen uit o.a. het Bata museum in Toronto en het Museo Salvatore Ferrafamo in Florence. Er zijn meer dan 450 schoenen te bewonderen in verschillende vormen, materialen en comfort.

15 - Andre Perugia Hommage a Georges Braque 1931 collectie Perugia Musee prive Charles Jourdan  Romans 2
André Perugia, ´Hommage à Georges Braque´, 1931 © Collectie Perugia – Charles Jourdan, Internationaal schoenenmuseum, Romans.

Als fashionlovers vonden wij het geweldig om te zien. Je ziet dat de schoen door de jaren heen veel is veranderd, de hakken zijn wel 15 cm hoger geworden en de vormen worden ook steeds extremer.

16 - Jan Jansen Rattan - Bamboeschoen 1973 CNederlands Leder en Schoenen Museum
Jan Jansen, Rattan-Bamboeschoen, 1973 © Collectie Nederlands Leder en Schoenenmuseum, Waalwijk.

Kortom: een ware must-see voor iedereen die van mode en kunst houdt! De tentoonstelling is te bezichtigen t/m 11 mei 2014.

17- Julian Hakes Mojito Shoe 2011 Collectie Modemuseum Hasselt
Julian Hakes, Mojito shoe, 2011 © Collectie Modemuseum Hasselt.

Liefs,

Esma