Miss Turkey 2018 in opspraak na lekken oude foto’s

Turks.nl Redactie

De winnares van Miss Turkey lijkt net als vorig jaar uit te lopen op een drama. Eerder deze week won de 19-jarige Şevval Şahin de finale van Miss Turkey 2018. De Turks-Amsterdamse Tara de Vries werd tweede en werd Miss Turkey Universe gekroond.

Şahin blijkt echter een dag na haar winst plastische chirurgie te hebben ondergaan. Er doken foto’s op van voordat ze plastische chirurgie had ondergaan. Net als de Miss Turkey van vorig jaar raakte ook deze winnares in opspraak na haar winst.

De winnares van vorig jaar raakte in opspraak vanwege een beledigende tweet over de gestorven burgers en militairen tijdens de couppoging in 2016. Uiteindelijk werd haar titel afgepakt en gegeven aan nummer twee.

Of dat opnieuw gaat gebeuren? Een jurylid van Miss Turkey sprak met Turkse media en liet weten dat daar voorlopig geen sprake van is. Haar neus had immers ook geopereerd kunnen zijn om medische redenen. Het is vooralsnog onduidelijk of ze haar neus heeft laten verkleinen voor medische redenen of niet en wat het gevolg daarvan zal worden.