Ophef door nieuwe uniformen Turkish Airlines

Een foto waarop de mogelijke nieuwe uniformen van het Turkish Airlines personeel te zien is, zorgt voor heel wat opschudding op internet.
Turks.nl Redactie

De naar buiten gelekte foto is op twitter meteen het meest besproken onderwerp van de dag geworden. Vele twitteraars vinden de ontwerpen een sprong terug in de tijd en spreken van ‘islamisering’ van Turkish Airlines.

Ook schijnt het personeel zelf ook niet bepaald warm te worden van de nieuwe ontwerpen met authentieke gordijnmotieven. Via Facebook en Twitter uiten stewardessen hun ongenoegen over de nieuwe uniformen.

turkish

De ontwerpster van de uniformen, Dilek Hanif, snapt de commotie niet zo goed. “Deze naar buiten gelekte foto is slechts één van de vele vervaardigde ontwerpen. We hebben hiernaast nog vele andere alternatieven bedacht. Turkish Airlines behandelt deze kwestie zeer zorgvuldig en gaat serieus te werk. Ik weet niet hoe de foto is uitgelekt, maar deze uniformen zijn niet nog niet afgewerkt” aldus de ontwerpster.

Turkish Airlines heeft via twitter gereageerd op de commotie: “De werkzaamheden voor nieuwe uniformen zijn nog niet afgerond. Bij afronding zullen wij dit bekendmaken”.

© Turks.nl / Esra Çakar