Outfitpost Konya & Cappadocië

In mijn blog van 3 december 2013 (‘Outfitpost Antalya’) heb ik het gehad over mijn rondreisje door Turkije. Just in case you forgot; samen met een vriendin heb ik van 21 november tot 28 november een cultuurrijke vakantie gehad in Antalya, Konya & Cappadocië.
Turks.nl Redactie

Zoals ik heb beloofd wil ik door middel van deze post twee outfits met jullie delen die ik in Konya en Cappadocië heb aangehad. De foto’s van deze post zijn gemaakt door mijn vriendin Dilek van Spontaneous Pictures.

Konya
Konya staat vooral bekend om de dansende derwisjen, die lange tijd achtereen in dezelfde richting blijven draaien. Het Mevlanamuseum is aan deze derwisjen gewijd. Tijdens het Ottomaanse Rijk dansten hier al derwisjen. Dit museum is genoemd naar de mystieke filosoof en dichter Mevlana Jalal ad-Din Rumi, de stichter van de orde van de dansende derwisjen. Ook zijn graftombe bevindt zich hier.

Mijn kledingstijl hangt sterk af van het weer en mijn mood. Vergeleken met Antalya was het in Konya iets frisser. Mijn voorkeur ging daarom uit naar een warm giletje! Fur is absoluut het musthave item van deze herfst/winter. En dat is niet voor niets, want brrr wat kan het soms koud worden. Uiteraard ga ik voor Fake Fur, want het moet modebewust én tegelijkertijd diervriendelijk zijn. Het giletje heb ik gecombineerd met een spijkerblouse, geprint T-shirt, leather look broek, hippe cut out ankle boots en mijn onmisbare reistas!

IMG 9690 1

IMG 96951

Fake Fur Gilet (Bershka) – Spijkerblouse (Zara) – Givenchy Inspired Printed Shirt (Rock That Fashion Item) – Leather Look Pants (Bershka) – Cut Out Ankle Boots (New Look) – Schoudertas (Longchamp)

Cappadocië

cappadocie  globaalbeeld

Cappadocië bestaat uit een tufsteenlandschap, ontstaan door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen. Het sprookjesachtige gebied, met rotsen in de vorm van puntmutsen en zogeheten ‘feeënschoorstenen’, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes trekt elk jaar meer bezoekers.  De dalen van Cappadocië liggen bezaaid met herinneringen aan de bijzondere processen die zich hier in het verre en recente verleden hebben afgespeeld.

In Cappadocië (Ürgup, Avanos & Göreme) hebben we zonnig weer gehad! We hebben lange afstanden gelopen door het prachtig tufsteenlandschap. Ik heb daarom gekozen voor een comfortabele outfit. Een comfortabele outfit begint bij comfortabele schoenen.. en bij comfortabele schoenen denk ik aan bootschoenen. Bootschoenen worden door weinig vrouwen geprefereerd. Ik vind ze persoonlijk erg comfortabel én tegelijkertijd stylish als je ze goed weet te combineren. Mijn outfit in Cappadocië heb ik verder steeds basic gehouden met een broek, simpel truitje en een leren jack.

IMG 97531

IMG 98811

Leather Jack (Mango) ­– Top (H&M) – Spijkerbroek (H&M) ­– Ketting (H&M) – Boat Shoes (Tamaris) – Zonnebril (Ray-Ban)

IMG 9938

Leather Jack (Mango) ­– White Pants (Zara) ­– Boat Shoes (Tommy Hilfiger)

TIP: Ben je nooit in Cappadocië geweest of heb je geen tijd gehad het Mevlanmuseum in Konya te bezoeken, dan wil ik je bij deze adviseren dit ooit te doen! Het is absoluut het bezoeken waard!

Bedankt voor het lezen!

XOXO

Burcu