Part Dos: The Duffel-Coat

Door | Fashion

Er wordt geadviseerd niet naar buiten te gaan. Daar sta je dan. Kijkend naar buiten; Brrr.. Ik krijg al rillingen. Hoe kunnen we die rilling omzetten in een aangenaam gevoel , en toch er goed uitzien? Het is tijd voor ‘the Originals’.

Duffel Coat
De duffelcoat (ook wel bekend als: Houtje-touwtje jas, montycoat) is een jas die eigenlijk ontworpen was voor Engelse militairen. Deze type jas werd geïntroduceerd en gedragen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd de duffelcoat erg gewild voor jong en oud. Vanwaar de naam duffelcoat ? Duffel betekent: een zware, ruwe stof. Deze stof soort is ook, toevallig, verbonden met de plaatsnaam Duffel. Maar dat terzijde. De officiële duffelcoat is ‘marine’ blauw gekleurd met houten pennen, en touwen gespen. Tegenwoordig heb je ze in allerlei vormen en maten.  Hier onder volgen ze op een rijtje:

H&M:
Schermafbeelding 2013-11-04 om 18.16.18

ZARA:
Schermafbeelding 2013-11-04 om 18.16.25

Jack & Jones:
Schermafbeelding 2013-11-04 om 18.16.32

KIOMI:
Schermafbeelding 2013-11-04 om 18.16.39

Zoals je kunt zien zijn er vele soorten duffelcoats. De ene is synthetisch terwijl de ander met wol bedekt is. De ene heeft een houten pen, en de ander een plastic pen. Hoe komt het dat men niet bij de standaard versie zijn gebleven? Na de Tweede Wereld oorlog zijn de ontwerpers meer ‘out of the box’ gaan denken. Origineler, vrijer, steeds de grens opzoeken. Dat is ook wat men hedendaags probeert. Niet in die massa mee, maar tegen de stroom in.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...