Bacon en ham kankerverwekkend

Door | Gezondheid & Verzorging

Naar verluidt hebben de directeurs-generaal van de WHO zich onlangs bekeerd tot de Islam. Om hun toewijding te bewijzen hebben zij besloten om vleeswaren zoals bacon, worst en ham ongezond of zelfs kankerverwekkend te verklaren. In een eerste reactie laat Geert Wilders via Twitter weten dat hij kamervragen gaat stellen … maar niet heus. 

Onderzoekers van de WHO schatten dat elk jaar 34.000 mensen sterven aan kanker als gevolg van bewerkt vlees. Bij mensen die 50 gram bewerkt vlees per dag eten (minder dan twee plakken bacon), wordt de kans op het ontwikkelen van darmkanker verhoogd met 18%. Ook is er mogelijk een verband met maagkanker.

Bij bewerkt vlees gaat het om voedselwaren die zijn geconserveerd door het te roken, te drogen, te zouten of er conserveermiddelen aan toe te voegen. Waaronder ham, bacon en rookwordst. Ook hamburgers en gehakt vallen onder dezelfde categorie indien deze zijn geconserveerd met zout of hulpstoffen.

Voor de humorlozen onder ons: het stukje over bekeerde directeurs-generaal en Wilders mag je met een korreltje zout nemen. Maak je geen zorgen, dat staat vooralsnog niet op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Bonus:

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...