‘Dementie Marokkaanse en Turkse ouderen neemt snel toe’

PvdA-raadslid Fatima Talbi (Zorg & Welzijn) stelt hierover vragen aan het stadsbestuur: “Ik wil onder meer weten welk hulpverleningsaanbod er in Rotterdam beschikbaar is voor dementerende ouderen van Marokkaanse en Turkse komaf.”

“Alzheimer Nederland verwacht dat binnen deze groep het aantal ouderen met dementie de komende jaren vijf keer zo snel zal stijgen ten opzichte van andere groepen. Ook is de onbekendheid van dementie binnen Turkse en Marokkaanse kringen groot,” zegt Talbi. “Er bestaan binnen deze kringen nog veel mythen en taboes over dementie. Mede hierdoor blijkt dat dementerende migrantenouderen nauwelijks bij hulpverlenende instanties aankloppen en daar maak ik mij zorgen om.”

“Wat de PvdA betreft is het van belang om dementie zo vroeg mogelijk te signaleren,” zegt Talbi. “Dan kan er ook zo snel mogelijk ondersteuning worden geboden. Het gegeven dat sommige doelgroepen minder snel de weg naar de hulpverlening weten te vinden, bemoeilijkt de inzet op vroegtijdige signalering.”

Bron

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...