Funda Müjde gaat op de fiets van Nederland naar Turkije

Actrice en cabaretière Funda Müjde gaat op de fiets naar Turkije. Daarmee wil ze zichzelf overwinnen; zeven jaar geleden liep ze een dwarslaesie op bij een verkeersongeluk, en kan ze niet meer lopen.
Turks.nl Redactie

Zij wil mensen met een dwarslaesie stimuleren zodat zij niet bij de pakken neer gaan zitten. Ook heeft het een ander betekenis; Het is vijftig jaar geleden dat haar vader naar Nederland kwam.

Laaiend enthousiast is Funda bij het idee om op een aangepaste handbewogen fiets naar Istanbul te vertrekken. Inmiddels heeft zij een enthousiast team om zich heen verzamelt die haar gaat ondersteunen en volgen bij haar fietstocht op de Berkelbike van Amsterdam naar Istanbul. Dat is toch zeker een dikke 3500 km stevig doorfietsen. De route wordt professioneel uitgezet. De volgcamper wordt nog gezocht. Negentig dagen zijn er voor uitgetrokken.

Niets kan Funda er nog van weerhouden om op 28 mei vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam haar tocht te starten. Zij ervaart het als een uitdaging, om mensen met een dwarslaesie te stimuleren niet bij de pakken neer te gaan zitten, obesitas bij jong en oud tegen te gaan, de wereld met een positieve geest tegemoet te treden. Als het niet anders kan gaat ze in een tentje op een matrasje overnachten. Het team hoopt op een aangepaste camper. Maar daar is nog wat voor nodig. Volg de fietstocht van Funda op www.stichtingbewegenisleven.nl.