Lippen opvullen gaat pijnlijk mis bij Merve (22)

Turks.nl Redactie

De 22-jarige Merve Keles besloot haar lippen op te laten vullen, maar dat ging pijnlijk mis.

De jonge vrouw zag op internet een advertentie van een ‘schoonheidsspecialist’ die een tijdelijke opvulling aanbood voor slechts 500 Turkse lira, zo’n € 130. Toen dat na een week was uitgewerkt, besloot ze een permanente vulling te nemen voor duizend lira.

Wat de 22-jarige zuster uit Adana niet wist, is dat de ‘specialist’ een gewone kapper was met nauwelijks kennis over plastische chirurgie. Hij beweerde in Azerbeidzjan te zijn afgestudeerd en voerde de operatie thuis uit, omdat zijn kliniek in verbouwing zou zijn.

Slechts een half uur na de operatie begonnen de lippen van Merve dikker te worden. Een dag later nam ze contact op met de ‘specialist’ met de mededeling dat ze een onverdraaglijke pijn heeft. Ze kreeg de tip om naar het ziekenhuis te gaan.

Merve kreeg een antibioticakuur, maar dat hielp niet. Ze ging naar het ziekenhuis waar ze zelf werkt. Daar werd de vulling onderzocht, maar er kon niet achterhaald worden wat de nep-specialist in haar lippen had gespoten. Ze was er blijkbaar allergisch voor.

De jongedame wordt sinds 3 weken behandeld in het ziekenhuis. Deze week wordt ze geopereerd. Als de vulling er niet uit gehaald kan worden, raakt ze haar lippen mogelijk helemaal kwijt. Ze heeft aangifte gedaan.

De specialist, Soner G., ontkent de beschuldigingen. “Ik heb haar niet behandeld,” beweert hij. Hij meent dat Merve haar probeerde af te persen door te dreigen met een aangifte. Ook hij zal stappen naar de politie.

Plastische Chirurgie

Jaarlijks worden er ruim 50 duizend plastische ingrepen uitgevoerd in Turkije. Het land staat op nummer 9 wereldwijd. Meest populair is de neusverkleining.