Nederlands onderzoek: 9 van de 10 Turkse vrouwen vinden zichzelf mooi

Turks.nl Redactie

Philips publiceert jaarlijks de Global Beauty Index. Daarbij wordt wereldwijd gekeken naar schoonheid. Het rapport is hier te vinden.

Turkse vrouwen bleken wel heel veel zelfvertrouwen te hebben. Alleen in India vinden vrouwen zich mooier, maar liefst 96% van de Indiase vrouwen vinden zichzelf mooi.

In Turkije ligt dat percentage op maar liefst 91%, een stijging van 2% ten opzichte van het jaar ervoor. Voor het onderzoek werden 1000 vrouwen ondervraagd. Bij de Russische vrouwen ligt het percentage op 81% en van de Chinese vrouwen vinden zich maar 73% mooi, terwijl dat percentage bij de Amerikaanse vrouwen weer op 65% ligt.

39% van de Turkse vrouwen vindt dat een mooie uiterlijk effect heeft op het zelfvertrouwen. 17% voelt de druk om er mooi uit te zien, terwijl dit percentage wereldwijd op 13% ligt. Maar liefst één van de vijf Turkse vrouwen vindt een echtgenoot belangrijk.

Tot slot geeft 30% van de Turkse vrouwen aan dat hun mening over wat mooi is wordt gevormd door hun moeder. Bij 21% heeft hun echtgenoot er veel invloed op.