Neusverkleining populair in Zwarte-Zeegebied, borstvergroting aan de Egeïsche Zee

Volgens professor Serkan Dinar, één van de bekendste namen op het gebied van esthetische chirurgie, is de aard van de ingreep die patiënten laten uitvoeren sterk afhankelijk van het gebied waarin zij wonen.

Zo kiezen de vrouwen in de Zwarte Zee-regio massaal voor een neuscorrectie, wat volgens Dinar vooral te wijten valt aan genetische factoren. In het Egeïsche-Zeegbied, waar uiterlijk hoog in het vaandel staat, worden juist liposuctie, botoxbehandelingen en borstvergrotingen vaker overwogen.

In Centraal- , Oost- en Zuidoost -Anatolië‎ kiezen vrouwen meestal voor een buikwandcorrectie of borstverkleining. Vaak zijn de vrouwen hier wat voller vanwege het feit dat ze relatief meer kinderen baren en vanwege hun buitensporige consumptie van dierlijk voedsel.

De felle zon in het Middellandse Zeegebied laat bij de mensen in dit gebied lelijke littekens achter op de huid. Ook is bekend dat vitiligo vaker voorkomt bij mensen die woonachtig zijn in provincies als Hatay en Adana. Het is dan ook niet verwonderlijk dat laserbehandelingen tegen huidverkleuringen en littekens het populairst zijn in deze regio.

Tenslotte is er in het Marmara gebied intensieve vraag naar alle soorten cosmetische chirurgie. Dit kan verklaard worden vanwege het feit dat de vrouwen hier vaker financieel onafhankelijk zijn en zich daardoor dure operaties kunnen veroorloven. Een ander punt wat deze regio van de andere regio’s onderscheidt, is het feit dat ook de mannen zeer positief staan tegenover cosmetische chirurgie. Met name liposuctie en haartransplantaties worden veelvuldig uitgevoerd bij de mannelijke bevolking.

© Turks.nl / Esra Cakar

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...