‘Profeet Mohammed zou cola verbieden’

Karatay staat bekend om haar radicale strijd tegen ongezonde voeding. Ze heeft daar ook haar eigen manieren voor: Zo mag je zoveel kebab en lahmacun eten als je wil en is het juist gezond dat kleine kinderen Turkse koffie drinken. Ook is ze een sterke tegenstander van brood en suiker.

In haar laatste uitspraak haalt Karatay fel uit naar ouders die toestaan dat hun kinderen cola drinken. “Zou je 22 suikerklontjes in één keer kunnen eten? Nee toch? Je geeft het anders wel aan je kind,” zegt de internist doelend op ouders met kleine kinderen. 

Ze is vooral boos om het feit dat cola tijdens de ramadan overmatig wordt benut. Voor en tijdens de ramadan zijn veel commercials te zien op de Turkse TV van merken als Coca Cola en Cola Turka. In de commercials wordt cola getoond als iets dat je zeker op tafel moet hebben tijdens de ramadan. 

“Dit heb ik ook verteld bij de Diyanet. Als cola zou bestaan in de tijd van Profeet Mohammed, zou het haram zijn,” vindt zij. “En wij staan toe dat kinderen van een paar jaar oud het drinken,” zegt ze geïrriteerd. Eerder vergeleek ze cola al met drugs. Hoor haar speech over cola & Profeet Mohammed hier:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...