Turkse yoghurt beschermt tegen kanker

Turks.nl Redactie

Het eten van zo’n 300 ml thuis gemaakte yoghurt beschermt tegen meerdere kankersoorten.

Dat blijkt uit een onderzoek door M.D. Alpaslan Tanoğlu.

In een artikel vertelt dokter Tanoğlu dat yoghurt al sinds de oudheid wordt gebruikt als medicijn. Het werd zelfs gezien als een wondermiddel voor een gezond leven. In de 19e eeuw maakten Europeanen er kennis mee. Begin 20ste eeuw zou het er zelfs worden verkocht in apotheken.

Volgens Tanoğlu houden de bacteriën in yoghurt de darmflora sterk en hebben ze een positief effect op het immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat het lichaam ook wordt beschermd tegen ernstige ziektes als dikkedarmkanker, borstkanker, maagkanker en eierstokkanker. “Natuurlijk is dit in combinatie met een gezond levensstijl,” voegt hij eraan toe.

Verder raadt hij yoghurt aan bij patiënten die chemotherapie krijgen. Het vermindert de bijwerkingen en versnelt het herstelproces. Belangrijk is wel om de yoghurt thuis zelf te maken: het is namelijk vrij van conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn. Verder ontbreken pro- en prebiotica in industrieel geproduceerde yoghurt: yoghurt die door onze mama’s en oma’s wordt bereid, is daar weer rijk aan.

Dus: stop met het kopen van yoghurt in de winkel en neem snel een cursus bij een familielid die weet hoe hij/zij yoghurt maakt. Heb je die niet? Klop aan bij de eerste beste Turkse buurvrouw!