Voor dood achtergelaten Turkse Nederlander overleeft dankzij arts in Turkije

Turks.nl Redactie

De Turks-Nederlandse Yakup Aydemir was aan het zoeken naar een mooi graf in Turkije, totdat een kennis hem adviseerde zich te wenden tot Prof. Dr. Ünal Aydın.

Nederlandse artsen gaven het al snel op bij Aydemir. ”Als je geluk hebt, kun je met medicatie nog een tijdje leven”, zeiden ze en stuurden hem weg. De 36-jarige Turkse Nederlander zocht ook nog eens zijn heil in België en Duitsland, maar tevergeefs.

De 36-jarige Aydemir ging 4 maanden geleden naar de dokter vanwege hevige buikpijn. Er werd neuro-endocriene tumor geconstateerd, een tumor in de dunne darm. Nederlandse artsen weigerden een operatie uit te voeren, omdat de tumor in een te riskant gebied was. Hij kreeg te horen dat hij met medicatie nog enkele jaren zou leven en werd weggestuurd.

De vader van twee kreeg dezelfde antwoorden van artsen in België en Duitsland en gaf het op. Hij ging naar Turkije om een graf te zoeken, maar ook voor een wonder. Dankzij advies van een kennis kwam hij in contact met Prof. Dr. Ünal Aydın uit Izmir.

De operatie die volgens Nederlandse artsen niet mogelijk was, werd gedaan door de Turkse arts en Aydemir werd verlost van de tumor. ”Europese doktoren laten mensen achter om dood te gaan. Turkse doktoren zijn op dit gebied barmhartiger en beter”, zegt Aydemir.

”Na mijn operatie ging ik terug naar mijn Nederlandse dokter. Hij was geshockeerd. De tumor is zelfs zo goed verwijderd, dat ik helemaal geen medicatie meer hoef”, gaat hij verder. ”Om geen risico te nemen, weigeren de artsen in Europa moeilijke operaties. Turkse artsen zijn beter”, sluit hij af.

De Turkse arts laat weten dat hij nog steeds behandeld moet worden in Nederland, maar dat de operatie hem een enorme kans heeft gegeven om verder te kunnen leven. Ook laat de arts weten dat Turkse artsen verder gevorderd zijn dan Europese artsen, specifiek op het gebied van harttransplantaties en oncologie.