Belg gaat viral in Turkije met Atatürk-kenteken

Turks.nl Redactie

Ramazan Akkaya uit België krijgt veel aandacht met zijn auto in Turkije. Het kenteken luidt namelijk: Atatürk.

Akkaya werkt al ruim 20 jaar in België en kwam, net als veel andere Europese Turken, met de auto naar Turkije in verband met de zomervakantie. Hij kocht de auto twee jaar geleden, en liet Atatürk als kenteken zetten. In België is elk soort kenteken mogelijk.

De Turkse Belg komt uit Emirdağ, Afyonkarahisar en leeft in Gent. Samen met zijn gezin reist hij door heel Turkije met de auto. In Nazilli kreeg het Atatürk-kenteken veel aandacht.

Overal zouden mensen toeteren en klappen bij het zien van het kenten, volgens Akkaya.

”We moeten onze geschiedenis beschermen. Wij zijn Turken. Hoe moeilijk het ook mag zijn voor anderen, wij zijn Turken. Van het grootse Ottomaanse rijk zijn enkel wij overgebleven. Er zijn nog ook mensen die Atatürk aanvallen. Triest.

Je bent geen ongelovige als je de ideeën van Atatürk steunt. Elhamdulillah, we zijn moslims, trots is diegene die zichzelf een Turk mag noemen”, zegt Akkaya.

”Ik heb 2.000 euro betaald voor dit kenteken, maar ik heb geen spijt. Al was het 20.000 euro. Na mij wilden veel vrienden ook hetzelfde kenteken halen, maar dat kon niet meer”, aldus Ramazan Akkaya.

https://www.youtube.com/watch?v=CjdG8kGVp_w