Deportivo La Coruña: de Turkenclub van Spanje

Door | Kunst & Cultuur

“Los Turcos,” zo noemt men de supporters van de Spaanse club Deportivo La Coruña.
De supporters van de in de La Liga spelende ploeg hebben deze benaming te danken, eigenlijk in eerste instantie ‘te wijten’, aan hun rivalen, de fans van Celta de Vigo.

De Celta Viga-fans werden jarenlang uitgeroepen voor Portugezen, wat ze aannamen als een belediging. Zij wilden op hun beurt de tegenhangers kleineren door het gebruik van de woord ‘Turk’, dergelijke leuzen in negatieve connotatie kunnen we in alle talen terug zien. De aartsvijand van Europa, de Turken, worden al sinds de Seltjoeken gezien als een barbaars volk. Maar tevergeefs, de bewoners van La Coruña zagen de geuzennaam niet als belediging, maar eerder als een compliment. Ze voelen zich als een Turk en leven ook als een Turk.

De supporters zijn trots op hun bijnaam, Los Turcos. De “Turken” van Spanje zijn flinke Turkije- en Turkse vlag-fanaten. Het is dus doodnormaal dat je tijdens de wedstrijden van Deportivo La Coruña de Turkse vlag voorbij ziet komen of zelfs aanhangers in het tenue van het Turks elftal ziet toeschouwen. Atatürk wordt zelfs elke 10 november (overlijdensdag Atatürk, red.) herdacht door de supporters.

Zoals Atatürk ook zei, ‘Gezegend is hij die zichzelf een Turk noemt’!

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...