‘Koningin Elizabeth is afstammeling van profeet Mohammed’

Turks.nl Redactie

Sommige historici zijn ervan overtuigd dat de Britse koningin Elizabeth een afstammeling is van profeet Mohammed, stichter van de Islam. De stamboom van Elizabeth zou 43 generaties terug terechtkomen bij de islamitische profeet.

De stamboom werd voor het eerst gepubliceerd in 1986 door Burke’s Peerage, een Britse autoriteit om het gebied van koninklijke stambomen.

De claim is de afgelopen dagen weer volop in het nieuws nadat een Marokkaanse krant erover deelde.

De bloedlijn van Elizabeth II zou terug te vinden zijn tot Earl van Cambridge in de 14e eeuw, over middeleeuws islamitisch Spanje, naar Fatima, de dochter van de profeet.

Destijds schreef de uitgever van Burke een brief aan toenmalig premier Margaret Thatcher in 1986 en riep haar op de veiligheidsmaatregelen voor de koninklijke familie op te schroeven.

‘De afstamming van de koninklijke familie van profeet Mohammed kan niet altijd genoeg zijn om de koninklijke familie te beschermen van moslimterroristen’, stond er in de brief. ‘Het is niet bekend bij het grote Britse publiek dat het bloed van (profeet) Mohammed stroomt door de aderen van de koningin. Alle moslimleiders zijn hier echter trots op’, stond er verder.

Volgens de bevindingen is de koningin een afstammeling van de islamitische prinses Zaida, die haar thuisstad Sevilla in de 11e eeuw zou ontvlucht zijn en zich hebben bekeerd tot het Christendom.

Zaida zou de vierde echtgenote van Koning Al-Mu’tamid ibn Abbad van Sevilla zijn. Ze baarde hem een zoon, genaamd Sancho, wiens afstammeling later huwde met Earl van Cambridge in de 11e eeuw.