Verkiezing mooiste Turkse gedicht aller tijden in Den Haag

Terwijl in Turkije de lokale verkiezingen worden gehouden, verkiezen poëzieliefhebbers in Den Haag het mooiste Turkse gedicht ooit geschreven.
AvatarTurks.nl Redactie

Tien (Turks-)Nederlandse gasten die werkzaam zijn in de literatuur, theater, journalistiek, wetenschap en politiek dragen op 28 maart hun favoriete gedicht voor en vertellen waarom juist dit gedicht moet worden verkozen. De bezoekers van de avond mogen daar hun voorkeuren aan toevoegen. Aan het eind van de avond wordt er gestemd. Vanuit Turkije geven Turkse schrijvers hun keuze door.

Aanleiding voor deze verkiezing is het verschijnen van de verzamelbundel Reisgenoten & wijnschenkers met gedichten uit het Osmaanse Rijk, die samen met het eerder verschenen Moderne Turkse poëzie een overzicht geeft van de mooiste gedichten. De bundels zijn tweetalig (Turks/Nederlands) en samengesteld door o.a. Sytske Sötemann en Mehmet Emin Yıldırım.

Het publiek is vanaf 20:00 uur welkom in Studio B op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Het programma begint om 20:30 uur en de voertaal is Nederlands. De gedichten worden in het Turks voorgedragen, de Nederlandse vertaling wordt simultaan geprojecteerd.

Geen verkiezingsavond zonder eten, drinken en muziek. De toegangsprijs (10,-/6,- euro) is inclusief Turkse hapjes.

Met voordrachten van onder anderen:
Mehmet Çetin – dichter
Kazim Cümert  – auteur
Nurnaz Deniz – auteur en publicist
Haydar Eroglu – auteur
Meltem Halaceli – auteur, performer en Arabist
Fatma Koser Kaya – wethouder Gemeente Wassenaar
Nazmiye Oral – auteur en actrice
Froukje Santing – journalist, onderzoeker en voormalig NRC correspondent in Turkije

Presentatie: journalist en dichter Tuncay Çinibulak. Muzikale omlijsting door Veli Bahşi (saz) en Sedat Varhan (gitaar).

Boekverkoop in de zaal door Paagman bookshop.

Een avond van Writers Unlimited The Series i.s.m uitgeverij Jurgen Maas. Samengesteld door Judith Uyterlinde (Writers Unlimited) i.s.m. Erhan Gürer, Tuncay Çinibulak en Sytske Sötemann.

Centrale Bibliotheek, Spui 68, Studio B (eerste verdieping). Aanvang: 20:30 uur, zaal open om 20:00 uur. Toegang 10 euro / 6 euro (leden Bibliotheek Den Haag, CJP, studenten, Ooievaarspas, met Paagman-aankoopbon).

Reserveren via www.writersunlimited.nl sterk aanbevolen i.v.m. beperkt aantal plaatsen!