Hoe Turkse muzikanten Engelse liedjes terroriseren

Van Mahmut Tuncer’s Engelse zangkunsten tot aan I Feel Good van Ozcan Deniz. Ben je klaar voor een lijst met Engelstalige nummers door Turkse zangers en zangeressen?
Turks.nl Redactie

Het begon allemaal in 1986. De bekende artiest Umit besen bracht het lied ‘I love you’ uit.

Burhan Cacan volgde daar op met ‘la bamba’

2002 was een rampjaar voor de Turkse muziek. Petek Dincoz bracht ‘Foolish Casanova’ uit.

Mustafa Sandal maakte in 2004 een Engelse versie van zijn bekende lied ‘Aya benzer’. Was dat nou echt nodig?

Dit is misschien wel het ergste tussen allen. In 2007 zong actrice Sevtap ‘Que Sera Sera’… Zong is misschien niet het beste woord.

In datzelfde jaar zong Bayhan tijdens de Turkse Idols ‘Unchained Melody’. De meningen verschillen nog best over de performance van Bayhan. Sommigen vinden het niet verkeerd en anderen vinden het rampzalig.

Ook de, door vele meiden geliefde Ozcan Deniz waagde een poging met het wereldberoemde lied van James Brown ‘I feel good’. ‘Well Ozcan, we don’t feel good anymore.’

Hoewel velen van ons niet kon begrijpen waarom buikdanseres Asena  begon met zingen na haar succesvolle buikdanscarrière , kunnen we op de dag van vandaag nog steeds niet verstaan wat Asena probeert te zingen.


Beyaz Show – Asena İngilizce Şarkı Söylüyor door Petite_plumes

In 2011 verklaarde de Turkse pop artiest Serdar Ortac waarschijnlijk de oorlog tegen Engelse liedjes, want het zijn er meer dan 1.

Ook Latif dogan zong( probeerde) zijn eigen lied ‘kustum’ in het Engels. Dit deed hij live op tv. Dat noemen we nou ,zelfvertrouwen.

Tot slot, Mahmut Tuncer, wie had het ooit gedacht:

Zoals De Turkse voetbalcoach Fatih Terim zegt: ‘What can I Do sometimes?’