Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

AvatarTurks.nl Redactie

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip uitgebracht. De zanger lanceerde een videoclip van het liedje ‘Yaylalar Yaylalar’.

In de clip is ‘Ibo’ te zien in de studio. Zijn laatste clip dateert uit 2011. Dat jaar werd de zanger het slachtoffer van een gewapende aanval en kreeg een kogel in zijn hoofd. Wonder boven wonder wist hij de aanval te overleven, maar hij zou nooit meer de oude worden. Hij raakte gedeeltelijk verlamd en stopte met zijn carrière. In 2014 bracht hij nog wel een album uit.

Check de clip:

Afrin

‘Yaylalar Yaylalar’ is een bekend volksliedje. Vorige maand ging president Erdoğan samen met sporters, acteurs en zangers naar de grens met Syrië om de bevrijding van Afrin te vieren. Bij die viering zong Tatlıses het liedje ‘Yaylalar Yaylalar’, dat ook erg populair is onder militairen in het leger. Die momenten gingen viral op het internet.

In januari viel het Turkse leger het noordwestelijke district Afrin van Syrië binnen. Afrin was jarenlang bezet door YPG, de Syrische tak van de terroristische organisatie PKK. In maart was het gehele district in de handen van het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische Leger.

  • -->
    -->