Jazzsensatie Karsu in Theater Dakota

Nederland is een jazz-zangeres rijker, klaar om de wereld te veroveren! Zangeres en pianiste Karsu (22) stond reeds in Carnegie Hall en op het North Sea Jazz festival.
Turks.nl Redactie

Op zaterdag 23 februari staat multitalent Karsu in Theater Dakota. In de week rondom het concert draait tevens de documentaire ‘Karsu – I hide a secret’ in de filmzaal van Dakota.

De Amsterdams-Turkse Karsu schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Jazz vormt de rode draad in haar repertoire, maar de brede keuze uit verschillende muziekstijlen is kenmerkend voor Karsu’s liedjes. Karsu’s debuutalbum, dat najaar 2012 uitkwam, vormt de basis voor haar concert in Theater Dakota. Het album werd lovend ontvangen:

“Karsu Dönmez, onthoud die naam. Ze is ambitieus en ze heeft het in de vingers.” (Vrij Nederland)

“Met jazz als rode draad, maar opvallende uitstapjes naar de tango, bossanova en Turkse pop is Confession een bruisende plaat geworden” (Telegraaf)

“Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut.” (NRC)

“Een mooie aanvulling in je muziekcollectie. Op naar méér Karsu!” (MusicfromNL)

Informatie & kaartverkoop
Karsu, zaterdag 23 februari, aanvang 20.15 uur, €14,-.
Kaartverkoop via www.theaterdakota.nl, telefonisch via 070 326 55 09 of aan de kassa van Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag).