‘Mekanin Sahibi’ verwijderd van Spotify

Turks.nl Redactie

Norm Ender maakte een enorme rentree in de hiphopscene met zijn nummer ‘Mekanin Sahibi’, maar zijn succes krijgt nu een naar vervolg.

Op het internet gaan geruchten dat Norm Ender zich schuldig zou hebben gemaakt aan plagiaat in zijn nummer, dat ondertussen ruim 120 miljoen keer is beluisterd op YouTube. Zo klinkt de beat identiek aan een nummer van een minder bekende rapper uit de Verenigde Staten. Ook is de videoclip nagenoeg identiek met die van het nummer ‘beibs in the trap’ van niemand minder dan Travis Scott.

Ender geeft toe dat er overeenkomsten zijn, maar dat het niet meer is dan slechts ‘sampling’. Dus het gebruiken van een stukje van een bestaand liedje in een ‘loop’ en er overheen rappen. Dat is zeer gebruikelijk in de rapscene, dus we hebben Norm Ender niets te verwijten hierover.

Rapper Yung Slatt dacht daar anders over. Op Instagram beschuldigt hij Norm Ender van diefstal:

https://www.instagram.com/p/B4awgr2AqDI/?igshid=f77y3fhcs9or

We moeten toegeven dat onze Norm Ender veel beter klinkt. Verder geeft Spotify Ender duidelijk ongelijk. Dit krijg je te zien als je Mekanin Sahibi probeert af te spelen:

En dan komen we bijhet volgende: de videoclip.  Norm Ender bekritiseert de huidige hip-hop en rapscene in zijn nieuwste nummer. Zo uit hij als lyrical rapper flinke kritiek op iedereen die doet aan mumble rapping en trap. Verder moet hij ook niks hebben van dure auto’s, bitchez, drank en geld. Het is dan ook geen verrassing dat hij zijn kritiek verwerkt in zijn video. Volgens ons is het dus onnodig om de boel te dramatiseren.

Maar heeft Ender alles zelf bedacht? Wij denken van niet. Mocht je willen weten waar hij zijn inspiratie echt vandaan heeft? Luister dan naar Not Alike van Eminem.

Zie hieronder een vergelijking tusen de clip van Ender en Travis Scott: