Muge Alpay aanwezig tijdens openingsconcert Rode Tulp Film Festival met gloednieuwe Single!

Op de eerste editie van het Rode Tulp Film Festival in Rotterdam, zal Müge Alpay en haar band het festival openen. Ook wacht de genodigden een grote verrassing want dit openingsconcert is tevens de release van haar nieuwe single.
Turks.nl Redactie

Na anderhalf jaar hard gewerkt te hebben, zal haar single vanaf 5 Juni beschikbaar zijn op haar website en fan page.

Bij dit optreden wordt Müge begeleid door 5 andere bandleden; Baykal Dogan, Onur Devrim Demir, Egemen Maden en Alex Simu onder leiding van Enis Gumus; Een componist waar ze al een jaar mee samenwerkt. De repertoire zal bestaan uit verschillende genres uit Turkije.

Müge is een violiste en zangeres die uit een muzikale familie komt. Als dochter van een jazz saxofonist (Erhan Alpay) heeft ze vanaf haar geboorte een muzikale jeugd gehad en kennisgemaakt met verschillende muziekstijlen zoals jazz, klassiek, latin en Turkse muziek. Daarnaast was haar opa een bekende drummer die onder andere met Erol Buyukburc (Pop idool van Turkije in de jaren 70) heeft gewerkt.

Met zo’n muzikale familie kwam het niet als een verrassing dat zij op jonge leeftijd belangstelling kreeg voor muziek. Op haar vijfde is ze begonnen met piano lessen tot haar elfde en is ze overgestapt naar de viool omdat ze zich nog beter kon uitdrukken in de muziek. Ook is ze toen meteen begonnen met een fulltime opleiding aan het conservatorium van Istanbul. Op haar zestiende is ze teruggekomen naar Nederland en is ze in 2008 aan het Rotterdams conservatorium afgestudeerd (Codarts).

Kort na het afstuderen, heeft ze de kans gekregen om op te treden bij belangrijke evenementen en podia zoals het Concertgebouw van Amsterdam, muziekgebouw aan t’ IJ, de Heineken Music Hall, North Sea Jazz festival en de TedX in Amsterdam & Oxford. Ook mocht Müge gaan optreden voor honderden mensen op het Taksim plein in Istanbul, toen Istanbul de culturele hoofdstad was van Europa.

Momenteel is Muge in de eindfase van haar studio opnames en zij zal op 5 Juni haar nummers die ze heeft opgenomen in Istanbul delen op haar eigen website: www.mugealpay.com en haar facebook fan page.

Muge Alpay – Sorma: http://www.youtube.com/watch?v=AXkhvieFjfg