Muge Alpay aanwezig tijdens openingsconcert Rode Tulp Film Festival met gloednieuwe Single!

Door | Muziek

Na anderhalf jaar hard gewerkt te hebben, zal haar single vanaf 5 Juni beschikbaar zijn op haar website en fan page.

Bij dit optreden wordt Müge begeleid door 5 andere bandleden; Baykal Dogan, Onur Devrim Demir, Egemen Maden en Alex Simu onder leiding van Enis Gumus; Een componist waar ze al een jaar mee samenwerkt. De repertoire zal bestaan uit verschillende genres uit Turkije.

Müge is een violiste en zangeres die uit een muzikale familie komt. Als dochter van een jazz saxofonist (Erhan Alpay) heeft ze vanaf haar geboorte een muzikale jeugd gehad en kennisgemaakt met verschillende muziekstijlen zoals jazz, klassiek, latin en Turkse muziek. Daarnaast was haar opa een bekende drummer die onder andere met Erol Buyukburc (Pop idool van Turkije in de jaren 70) heeft gewerkt.

Met zo’n muzikale familie kwam het niet als een verrassing dat zij op jonge leeftijd belangstelling kreeg voor muziek. Op haar vijfde is ze begonnen met piano lessen tot haar elfde en is ze overgestapt naar de viool omdat ze zich nog beter kon uitdrukken in de muziek. Ook is ze toen meteen begonnen met een fulltime opleiding aan het conservatorium van Istanbul. Op haar zestiende is ze teruggekomen naar Nederland en is ze in 2008 aan het Rotterdams conservatorium afgestudeerd (Codarts).

Kort na het afstuderen, heeft ze de kans gekregen om op te treden bij belangrijke evenementen en podia zoals het Concertgebouw van Amsterdam, muziekgebouw aan t’ IJ, de Heineken Music Hall, North Sea Jazz festival en de TedX in Amsterdam & Oxford. Ook mocht Müge gaan optreden voor honderden mensen op het Taksim plein in Istanbul, toen Istanbul de culturele hoofdstad was van Europa.

Momenteel is Muge in de eindfase van haar studio opnames en zij zal op 5 Juni haar nummers die ze heeft opgenomen in Istanbul delen op haar eigen website: www.mugealpay.com en haar facebook fan page.

Muge Alpay – Sorma: http://www.youtube.com/watch?v=AXkhvieFjfg

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...