Muzikale duizendpoot Sıla gaat schitteren in Eindhoven en in Rotterdam

Mystiek Productions brengt de muzikale duizendpoot Sıla naar Nederland! Zij zal binnenkort optreden in Eindhoven en in Rotterdam.
Turks.nl Redactie

Sıla staat al jaren aan de top van de Turkse muziekwereld. Als producer, tekstschrijver en achtergrondzangeres werkt ze samen met beroemdheden als Kenan Doğulu en Sezen Aksu. Landelijke bekendheid verkreeg ze toen haar in 2007 uitgebrachte debuutalbum Sıla werd uitgeroepen tot beste album van het jaar.

Sıla brak met haar unieke stemgeluid en liedjeskeuze ook internationaal door met het album Shaker. In de loop der jaren won ze vele prestigieuze prijzen en bleef zich muzikaal ontwikkelen. Haar akoestische album Joker en haar laatste studioalbum Vaveyla, met daarop alleen zelfgeschreven nummers, getuigen hiervan. Groot was het aantal verzoeken om Sıla weer in Nederland te laten optreden. Ze zong hier al eens in een evenementenhal, echter nog niet in een theater. Sıla gaat schitteren op twee concertpodia van groot formaat: Muziekgebouw Eindhoven ontvangt haar op 28 februari en op 2 maart maakt ze haar opwachting in Concertgebouw De Doelen te Rotterdam.

Het aangeboren zangtalent van Sıla Gençoğlu, Denizli 1980, openbaart zich al op jonge leeftijd. In het schoolkoor mag ze al solo’s zingen. Op de middelbare school volgt ze privézangles bij Sabahat Tekebaş, lerares aan de Staatsopera- en Balletacademie van Izmir. Sıla studeert Franse taal- en letterkunde in Istanbul, maar maakt snel de overstap naar de faculteit muziek/jazz. Daar ontmoet ze Efe Bahadır, momenteel gitarist in haar begeleidingsband. Hij was en is van grote betekenis voor haar muzikale carrière, teksten van Sıla worden door hem van compositie en arrangement voorzien. Sıla staat zeven jaar met Kenan Doğulu op de bühne als achtergrondzangeres. Daarnaast schrijft ze teksten voor hem, vervolgens ook voor Ferhat Göçer en Emel Müftüoğlu. Een hoogtepunt is het door haar geschreven nummer Sıla, openingstune van de gelijknamige soapserie, uitgevoerd door Sezen Aksu. Haar debuutalbum Sıla, uitgebracht in 2007, blijkt een voltreffer, waarvan de singles hit na hit opleveren. Hierna brengt ze nog vier albums uit waarvoor ze stuk voor stuk belangrijke onderscheidingen ontvangt. Sıla blijft zich vernieuwen. Bestaat haar repertoire in het begin van haar solocarrière veelal uit pop/techno-nummers, tegenwoordig zingt ze meer ballads. Haar laatste studioalbum Vaveyla met uitsluitend zelfgeschreven teksten laat, nog meer dan op vorige albums, Sıla’s unieke stemgeluid tot zijn recht komen.

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Datum: Vrijdag 28 februari 2014
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: Jan van Lieshoutstraat 3, 5600 AX Eindhoven
Prijzen: VIP arrangement: € 89,- | Rang 1: € 49,- | Rang 2: € 45,-
(VIP arrangement incl. beste zitplaatsen, toegang tot de VIP lounge met live muziek,
hapjes, buffet en drankjes)
Voorverkoop: Kassa Muziekgebouw Eindhoven | 040 265 5600 |www.muziekgebouweindhoven.nl

De Doelen Rotterdam
Datum: Zondag 2 maart 2014
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: VIP arrangement: € 89,- | Rang 1: € 49,- | Rang 2: € 39,-
(VIP arrangement incl. beste zitplaatsen, toegang tot de VIP lounge met live muziek,
hapjes, buffet en drankjes)
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl