Sami Yusuf komt eindelijk weer naar Nederland!

Sami Yusuf komt na een afwezigheid van vijf jaar weer naar Nederland om twee spetterende optredens te geven.
Turks.nl Redactie

Op 25 mei treed hij in de Doelen te Rotterdam op en op 5 juni in Wilminktheater te Enschede. 

Sami Yusuf heeft sinds zijn laatste optreden in 2010 drie albums uitgebracht en aan zijn muziekstijl gewerkt die hij heeft aangepast. Zijn muziek heeft een meer ingetogen en intiem karakter gekregen. Dit laatste is duidelijk te horen op zijn laatste album “The Center”. De optredens in Nederland zal dan ook een intieme karakter krijgen waarbij zijn rijke repertoire op een sierlijke manier de revue zal passeren.

Sami Yusuf treedt overal in de wereld op en laat na ieder drukbezocht concert een onuitwisbare indruk bij zijn publiek achter. Aanwezigen spreken niet van een concert, maar over een beleving. De 30-jarige charismatische Britse zanger is een entertainer pur sang, die zijn religieuze teksten van een eigentijds jasje voorziet. Begeleid door uitmuntende musici uit Europa en de Arabische wereld zorgt Sami Yusuf wereldwijd voor uitverkochte zalen.

Sami Yusuf is zanger, songwriter, componist en instrumentalist. De in 1980 te Teheran geboren zoon van muzikale ouders groeit op in Engeland en leert al op jonge leeftijd verschillende instrumenten te bespelen. Hij bezoekt diverse muziekscholen en volgt lessen van bekende musici en componisten, onder wie docenten van de prestigieuze Royal Academy of Music in Londen. Tijdens deze studie ontdekt hij zijn affiniteit met oosterse muziek en verrijkt zijn kennis van deze stroming. Hij leert de verschillende Arabische maqams beheersen. Sami verwerft op deze manier grondige kennis van zowel westerse als oosterse muzikale tradities.

De huidige muziek van Sami Yusuf is een synthese van opleiding en religieuze achtergrond. Deze combinatie zorgt voor een unicum in de wereld van de spirituele muziek. Zijn melodieuze songs gaan over de pijlers van de islam: liefde, geluk, vrede en tolerantie. Hij zingt afwisselend in het Engels, Arabisch, Perzisch en Turks. Dit maakt zijn muziek ook toegankelijk voor liefhebbers van gewijde muziek zónder moslimachtergrond. Sinds zijn debuutalbum ‘Al Muaalim’ in 2003 en het daaropvolgende ‘My Ummah’ verkocht Sami Yusuf meer dan 5 miljoen cd’s. Zijn concerten in Europa, Verenigde Staten en islamitische landen zijn altijd druk bezocht. In Istanbul gaf hij een concert voor 250.000 toeschouwers en Sezen Aksu vertaalde voor hem ‘Without You’ in het Turks tot ‘Giz’ .

Sami Yusuf blijkt een muzikaal fenomeen dat snel wordt opgemerkt door internationale media. Onder meer Time Magazine en Al Jazeera schenken aandacht aan deze charismatische vertolker van het religieuze lied. Wereldberoemd wordt hij door samen met Outlandish het nummer ‘Try not to cry’ uit te brengen. Zijn roem lijkt geen grenzen te kennen, zijn concertagenda is overvol. Mystiek Productions is dan ook verheugd om Sami Yusuf nogmaals in Nederland te mogen verwelkomen!

 

De Doelen Rotterdam 

Datum: Maandag 25 mei 2015 (2e Pinksterdag)
Aanvang: 20.15 uur (aanvang concert)
Adres: Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Prijzen: Rang 2: € 23,- | Rang 1: € 33,- | Golden Seat: € 43,-  (Golden Seat = Eerste rijen van de zaal)

Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17  | www.dedoelen.nl

Website: www.mystiekproductions.nl / Voor vragen: [email protected]

Online Kaartverkoop:  KLIK HIER

 

Wilminktheater Enschede

Datum: Vrijdag 5 juni 2015
Aanvang: 20.00 uur (aanvang concert)
Adres: Wenninkgaarde 40-42, Enschede
Prijzen: Rang 2: € 23,- | Rang 1: € 33,- | Toprang: € 43,- 

Voorverkoop: Kassa Wilminktheater | 053 485 85 00 | www.wilminktheater.nl

Website: www.mystiekproductions.nl / Voor vragen: [email protected]

Online Kaartverkoop:  KLIK HIER