Sevcan Orhan zegt concert in Nederland af vanwege politieke ideologie

Turks.nl Redactie

De bekende Turkse volkszangeres Sevcan Orhan zou op 6 oktober een optreden geven in Amsterdam, waar de Turkse Federatie Nederland het Turkse Cultuurfestival zou houden. Ze zal echter niet komen opdagen vanwege de politieke ideologie van de organisatie.

Turks-linkse bewegingen in Nederland schreven een open brief naar de zangeres om niet te komen naar het festival. De linkse bewegingen staan lijnrecht tegenover de nationalisten van de Turkse Federatie Nederland, die wordt gezien als de Nederlandse tak van de nationalistische politieke partij MHP.

Sevcan Orhan ging mee in de oproep. “Ik heb het concert geannuleerd omdat ik niet voldoende werd geïnformeerd door de organisatie. Ik dank de Turkse Nederlanders die mij hiervoor hebben gewaarschuwd”, zegt Orhan.

De linkse bewegingen zeggen haar graag te verwelkomen naar Nederland, maar niet op dit festival.

De organisaties die de open brief hebben ontertekend zijn: Federatie van Democratische Arbeidersverenigingen (DİDF), Doorbraak, Stichting Gökkuşağı, Alevitisch Cultuurcentrum Haarlem, Democratische Congres van de Volkeren Nederland (HDK Hollanda), Democratische Congres van de Volkeren Nederland Arnhem (HDK Arnhem), Alevitische Vrouwenvereniging Nederland (HAKB), Raad van Gemeenschappen Koerdistan Nederland (DemNed), Turkse Arbeidersvereniging Nederland(HTİB), Nor Zartonk Nederland, Vrijheid en Solidariteit Nederland (ÖDH) en Stichting Samenwerkende Demokratische Organisaties (SDO).