Turkije stuurt ‘minder bekende’ Can Bonomo naar Eurovisie Songfestival

De 24-jarige Can Bonomo is de Turkse inzending op het Eurovisie Songfestival.
Turks.nl Redactie

Dat meldt Turkstars.nl

Na lang wachten heeft de staatsomroep TRT vandaag de Turkse kandidaat bekendgemaakt. Terwijl de Turkse media al maanden speculeerden met popsterren van het kaliber Hande Yener, Atiye Deniz en Sebnem Ferah, is het uiteindelijk de minder bekende zanger geworden.

Voor Can Bonomo was de uitverkiezing net zo’n grote verrassing als voor de rest van Turkije. “We waren stomverbaasd, maar aan de andere kant is deze gebeurtenis een grote eer. We vinden het ontzettend spannend dat we Turkije mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.”

Can Bonomo komt uit Izmir en is al jaren bekend in de alternatieve Istanbulse muziekscene. Toch duurde het tot begin 2011 voordat zijn debuutalbum Meczup uitgebracht we. Alle nummers die op de cd staan, zijn door Bonomo geschreven. Hij omschrijft z’n muziek als Istanbulse muziek geinspireerd door een reeks melodieën variërend van alaturca tot internationale indie-muziek. Tussen de grote inspiratiebronnen van Can bevinden zich The Beatles, Wax Poetic en The Libertines.

Bekijk op Turkstars.nl de singles van Can Bonomo en leer de Turkse Eurovision-kandidaat kennen.