Turkse internetters bestempelen Turks nummer als ‘Grieks’

Nadat het nieuwste nummer van Atilla Tas verscheen op YouTube, doen Turkse social-media gebruikers massaal alsof het een Griekse zanger is met de naam ‘Athillas Thasos’.
Turks.nl Redactie

Het nummer heet ‘Yam Yam Style’ en is geinspireerd op het wereldwijde fenomeen ‘Gangnam Style’. Veel Turken vinden het een schandalig nummer en schamen zich er voor, dus plaatsen ze reacties op YouTube als ‘Best Greek song ever’ of ‘Athillas Thasos best Greek singer’. 

Er werd zelfs een Wikipedia-artikel aangemaakt onder de naam ‘Athillas Thasos’, maar werd weer verwijderd met als reden dat het gaat om een ‘internethoax’. Het nummer verscheen op sites als 9GAG met de naam ‘Greek version of Gangnam Style’ en werd hashtag #athillasthasos trending op Twitter. Ook heeft de Griekse versie van Atilla Tas een website: athillasthasos.com.

Reactie Atilla Tas
Op twitter zegt zanger Atilla Tas dat hij zelf ook een hekel heeft aan het nummer die hij in 10 minuten geschreven zou hebben: “Slechte nummers worden sneller bekend in Turkije. Al had ik de 9e symfonie geschreven, was ik nooit zo populair worden als bij deze prutsnummer”. Ook zou hij gebeld zijn uit Griekenland om een concert te geven.

Enkele reacties van Turkse internetters:
– Athillas Tasos is my favorite singer from greece.. I love you mannn 🙂
– We like Greek Singers <3 <3 <3
– Yea Best Greek Singer Ever!!! I am so proud to be Greek!!!
– He is one of the most famous Greek singers. Born 4 February 1975 in Thebes, Greece as Athillas Thasos.
– He is best singer in Greece..Love from Turkey ♥
– Some of Turkish guys are saying ”he is turkish and we love him” etc. Why are you so jealous? He is Greek and we are proud of him. AthillasThasos ♥ Greece!

© Turks.nl