Turkse rappers woedend en komen in actie: #FreeEzhel

AvatarTurks.nl Redactie

Donderdag werd bekend dat de bekende rapper Ezhel is gearresteerd en zijn proces moet afwachten in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van het verheerlijken van drugsgebruik in zijn raps.

#FreeEzhel is trending op Twitter. Bijna 100 duizend mensen hebben erover getweet. Hem wacht een mogelijke celstraf tussen de 5 en 10 jaar.

Men uit vooral kritiek op gewelddadige tv-series, die wel toegestaan zijn. In tegenstelling tot die tv-series, komt de muziek van Ezhel nooit op tv, luidt de kritiek.

Ceza, ongetwijfeld de meest succesvolle rapper uit Turkije, was een van de vele rappers die zijn steun uitsprak voor Ezhel.

‘Dit gebeurde niet toen gewelddadige en eerloze uitzendingen plaatsvonden en mensen nog vrij waren.’

https://twitter.com/ceza_ed/status/999756957312585728

Yener Çevik raakt een hard punt: ‘Gewelddadige tv-programma’s en tv-series, die het geweld promoten zijn normaal, maar muziek die niet op televisie wordt uitgezonden is duivels. Ezhel heeft muziek gemaakt, geen geweld’.

https://twitter.com/sokakkafasi/status/999702942532997120

Er is ook steun van de bekende zanger Koray Avcı: ‘Je krijgt muziek niet stil!’

Een rapradio bewijst dat Ezhel juist tégen drugsgebruik rapt: ‘En de jongeren zijn in de cel, want de enige oplossing is de zak. Bonzai, heroïne is geen liefde, maar gif en zorgt alleen maar voor lijken uit het ziekenhuis’.

Zanger Harun Tekin van de rockband Mor ve Ötesi, die in 2008 Turkije vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, vindt dat alles discusseerbaar is, maar een belangrijke artiest als Ezhel vrijgelaten moet worden.

Rapper Ados wenst de rapper sterkte.

En zanger Cem Adrian.

De bekende zangeres Kalben.

De bekende rapper Gazapizm begrijpt niet hoe Wiz Khalifa een concert mag geven, terwijl Ezhel wordt gearresteerd.

Er is inmiddels een petitie op internet om hem vrij te krijgen. Ben jij ook fan van Ezhel? Teken dan de petitie!

  • -->
    -->