Bruid gaat ervandoor met goud: riskeert 20 jaar cel

Turks.nl Redactie

Een bruid die vlak voor haar bruilft ervandoor ging met alle gekochte sieraden, is opgepakt door de politie.

De vrouw wordt verdacht van ‘georganiseerde oplichting’ en riskeert een celstraf van 20 jaar. Ze ontkent betrokkenheid. “Dat bent ik niet. Ze lijkt sprekend op mij maar ik heb niemand opgelicht,” is haar verdediging.

Twee jaar geleden besloten de ouders van een jongen uit Çorum hun zoon te huwen. Via een tussenpersoon vonden ze een bruid uit de stad Agri, in het oosten van Turkije. Ze betaalden 15 duizend lira aan haar broer en nog eens 10 duizend lira aan de tussenpersoon (lomp!).

Daarnaast gaven ze nog zo’n 60 duizend lira uit aan voorbereidingen voor het bruiloft. Zo werden er kleding, dure jurken en gouden sieraden. In oktober 2018 zouden ze gaan trouwen, maar de bruid ging ervandoor. Natuurlijk met alle geld, jurken en sieraden.

De bruidegom en zijn gezin deden aangifte. Na een lange zoektocht werd ze uitendelijk opgepakt in de stad Uşak. Na een verhoor was ze weer op vrije voeten. Wel met een meldplicht.

De strafhof behandelt nu de zaak. De aanklager eist een celstraf van 20 jaar voor meerdere verdachten. De oplichting in Çorum zou namelijk niet de eerste zijn. De nepbruid ontkent dat ze betrokken is geweest. “Dat ben ik niet,” zegt ze.