Turkse namen tussen ‘meest bizarre namen van 2016’

Turks.nl Redactie

Hollanders snappen niks van Turkse namen. Dat blijkt na de berichten die werden gepubliceerd na de bekendmaking van de meest populaire namen van 2016.

Op veel populaire sites werden lijsten gepubliceerd van de meest ‘belachelijke’ of de ‘grappigste’ namen van 2016. Daar zaten ook Turkse namen bij, die een opmerkelijke betekenis hebben wanneer het uitgesproken wordt in het Nederlands.

Het gaat om de namen ‘Kutsi’ bij jongens en om ‘Eylul’ bij meisjes. Kutsi, een unieke naam in Turkije, wordt in de lage landen uitgesproken als ‘Kutzie’. Ey-lul hoeven we enkel te verdelen in lettergrepen om te begrijpen waar het om gaat. Het staat op nummer 1 op de toplijst van Upcoming.

Op de site SVBkindernamen.nl kun je de volledige lijst vinden. Wij gingen op zoek naar meer namen die een ander betekenis hebben in het Nederlands. Zo heeft geen Turkse ouder zijn zoon Aykut genoemd, maar Enes was populair: 35 keer kozen ouders voor deze naam.

Het meest blij werden we toen we zagen dat geen Turks-Nederlandse ouders hun kindje ‘Huriye’ hebben genoemd. Voor ‘Kezban’ of ‘Ezel’ werd ook niet gekozen. Godzijdank.