Turkse schrijfster geeft ‘per ongeluk’ verkeerde naam aan pasgeboren kind

Turks.nl Redactie

Het klinkt gek, maar het is waar: een Turkse schrijfster heeft haar kind ‘per ongeluk’ een verkeerde naam gegeven.

Het gaat om de bekende schrijfster Selen Pinar Isik die schrijft onder het pseudoniem Pucca. Zij en haar man Serhat Osman Karagöz besloten om hun pasgeboren baby ‘Batı’ te noemen. Letterlijk vertaalt betekent het ‘West’. Een redelijk hippe naam.

Toen ze naar de burgerzaken stapten om een ID-kaart op te halen voor het kindje, beleefden ze de shock van hun leven: het kindje heet namelijk ineens ‘Osman’, één van de meest standaard Turkse namen, als ‘Jan’ of ‘Kees’.

https://www.instagram.com/p/BTbs_i7FGy3/

Hoe dat precies kwam, vertelt Pucca op social media. Papa Serhat Osman ging naar de burgerzaken voor een geboorteaangifte. De ambtenaar verzocht om de naam van het kind op te schrijven op een stuk papier, maar papa Osman dacht dat hij zijn eigen naam moest noteren.

https://www.instagram.com/p/BTRz78yDZ3s/

De ambtenaar vroeg nog twee keer of hij het zeker wist, en hij bevestigde. Het kindje heet nu dus officieel ‘Osman’ in plaats van ‘Batı’. In Turkije kan een naam achteraf niet zomaar worden gewijzigd.

Vooraf grapte het koppel nog over dat de ambtenaar misschien een fout zou maken en het kindje zou registreren als ‘Batu’, wat evenals vrij populair is. Dat is nu dus uitgekomen, maar dan op een veel ergere manier.

Papa Serhat Osman moest een keuze maken: of de Batı-tattoo op zijn arm laten verwijderen,  of naar de rechter stappen voor een naamverandering. Ze kiezen voor de tweede optie!

Het hele verhaal: