‘Vaders onderschatten taken moeders’

Vaders onderschatten massaal de taken die moeders in de opvoeding op zich nemen.
Turks.nl Redactie

Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) wordt uitgevoerd.

De enige ‘taak’ die vaders vaker op zich nemen dan moeders, is kijken naar sportwedstrijden van het kind. De ondervraagde vaders en moeders zijn het er over eens dat moeders vaker de kinderen naar school brengen, naar de dokter gaan, bij huiswerk helpen, voorlezen en seksuele voorlichting geven. Wel zijn de verschillen volgens de vaders kleiner dan volgens de moeders.

Moeders hebben ook het idee dat ze vaker straf geven en vaker complimenten geven dan de vader, maar volgens de vaders valt dat verschil wel mee.

Vier op de tien vaders vinden dat ze te weinig tijd aan hun kinderen besteden om een goede vader te zijn. Drie op de tien moeders vinden ook dat de vaders meer tijd aan hun kinderen moeten besteden.

Als het gaat om de activiteiten die de ouders met de kinderen ondernemen, gaan vaders vaker sporten, voetballen, stoeien, klussen of met de computer werken. Moeders gaan eerder winkelen, knutselen, spelletjes doen, bakken of praten.

Novum