‘12,5 jaar gevangenisstraf voor Arda Turan’

Turks.nl Redactie

Arda Turan is aangeklaagd door de Turkse openbare aanklager. Hij wordt beschuldigd van vier strafbare feiten: seksuele intimidatie, het dragen van een wapen zonder vergunning, het in gevaar brengen van de algemene veiligheid en opzettelijke mishandeling.

De voetballer brak vorige week de neus van de bekende popzanger Berkay Şahin met een kopstoot. Enkele uren daarna bezocht Arda de zanger in het ziekenhuis en vuurde hij eenmaal met het wapen. De kogel kwam in een printer terecht.

Volgens Berkay en zijn echtgenote ontstond de ruzie tussen de twee nadat Arda (getrouwd en bijna vader) zijn vrouw aansprak en tegen haar zei dat als hij niet getrouwd was hij haar zou willen versieren. Berkay hoorde dit en wilde met Arda praten, die hem echter een kopstoot gaf en zijn neus brak. Arda ontkent dat hij iets dergelijks heeft gezegd.

In het ziekenhuis zou Arda met een wapen naar Berkay toe zijn gegaan en excuses hebben aangeboden. Hij wist immers niet dat die vrouw zijn echtgenote was. “Als je me niet gelooft, hier dit pistool. Schiet me neer”, zou Arda hebben gezegd. Die hele discussie is te zien op camera’s, gedeeld door Turkse media.

Enkele dagen eerder werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de voetballer. Na verhoor mocht Arda echter weer vertrekken.

De Turkse openbare aanklager gaat volgens Turkse media ook twee jaar cel eisen voor de popzanger. De reden daarvoor is vooralsnog onbekend.