“50% Turkse mannen is bi, maar ze geven het niet toe”

Turks.nl Redactie

De bekende zangeres Zerrin Özer deed spraakmakende uitspraken in een interview met Posta, de meest verkochte krant van Turkije.

Özer zegt dat ze tot tweemaal toe verkeerd was geopereerd aan haar ruggenmerg en daarom lange tijd in een rolstoel zat. “Maar nu gaat het goed met me, ik ben 26 kilo afgevallen.”

Over een eventuele relatie zegt ze: “Ik verwacht liefde van hem en dat hij trouw aan me is. In deze tijden zijn die dingen niet te vinden. Ik mis die gevoelens. En daar komt ook nog bij dat 50% van de Turkse mannen zijn biseksueel.”

Daar op vraagt de interviewer of dit niet een te grote bewering is, waarop Özer zegt: “Ik weet dat ze boos gaan worden, maar ik zeg de waarheid. Dit heeft het leven me laten zien. De tradities zijn zodanig onderdrukkend dat mannen dit niet kunnen toegeven. Wie heeft tot de dag van vandaag kunnen zeggen dat ‘ie homo is?”

Op de vraag of Turkije een vrij land is, zegt ze: “Ik voel me erg vrij in Turkije. Op veel punten zijn we nog een eeuw op achterstand van Amerika, maar qua verdorvenheid lopen we gelijk. Vrij zijn betekent niet dat je het recht hebt om alles te doen wat je wil. Ik hoor zulke absurde dingen; echtgenoten zoeken een derde partner erbij. Dit is geen vrijheid, maar verdorvenheid.”

  • Loading...