Bekende actrice bedrogen: vader van kind blijkt geen single zakenman, maar brandweerman te zijn

Actrice Berrak Onay heeft de rechtszaak tegen Veysel Y. van haar dochter gewonnen. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

Berrak Onay kreeg zo’n 10 jaar geleden een relatie met Veysel Y., die ze leerde kennen via het internet. Veysel Y. zou zich als een vrijgezelle zakenman hebben voorgesteld. Veysel Y., brandweerman, getrouwd en vader van twee kinderen, zou haar hebben verlaten toen ze zwanger bleek te zijn.

Het kind kwam in 2009 ter wereld maar Veysel Y. weigerde het kind te erkennen, waarop Berrak Onay een rechtszaak tegen hem opende. Veysel Y. verklaarde dat het een fout in zijn jeugd was en pas na de break-up erachter kwam dat ze zwanger was.

Uit de DNA-test bleek dat Veysel Y. 99,99% de biologische vader is van het meisje. Hierop opende de actrice een alimentatiezaak aan tegen Veysel Y., die vervolgens geen alimentatie betaalde. Onay deed hierop aangifte tegen de vader van haar kind omdat hij geen alimentatie zou betalen en geen aandacht zou geven aan haar dochter.

Tegen Veysel Y. werd een strafzaak geopend waarbij hij veroordeeld kon worden van 3 maanden tot een jaar cel. De advocaat van Veysel Y. ontkende de aantijgingen. Na een rechtszaak van 4 jaar kwam de rechtbank tot een eindoordeel.

Veysel Y. werd vanwege het schenden van familierechtelijke verplichtingen in de eerste instantie veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden, maar de rechter zette de straf om in een voorwaardelijke straf. Als Veysel Y. de komende vijf jaar weer wordt veroordeeld voor het schenden van familierechtelijke verplichtingen, moet hij alsnog de cel in voor een half jaar.

Berrak Onay

Actrice Berrak Onay speelde kleine rollen in veel bekende tv-series: İnadına Yaşamak, Asayiş Berkemal, No 309, Kuzey Güney, Hayatın Kıyısında, Leyla ile Mecnun, Güneşi Beklerken, Zengin Kız Fakir Oğlan, Fatih Harbiye, Arka Sokaklar, Kara Ekmek.