Bella Hadid: “Ik ben een trotse moslima”

Turks.nl Redactie
Total
796
Shares

Je zou het niet snel verwachten van Bella Hadid, die vaak schaars gekleed op de rode loper verschijnt, maar ze vertelt toch dat ze een trotse moslima is.Bella Hadid praatte met Porter Magazine over haar achtergrond. Ze vertelde over haar vader, die destijds is gevlucht uit Palestina naar de Verenigde Staten en over haar religieuze voorkeur.

Hadid’s vader komt oorspronkelijk uit Nazareth en leefde tot zijn 14e in Syrië en Libanon. Daarna migreerde hij naar de Verenigde Staten.

“Mijn vader was een vluchteling toen hij voor het eerst naar Amerika kwam. Het inreisverbod raakt mij en mijn familie diep in het hart,” zijn haar woorden.

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

“Mijn vader is moslim en heel erg religieus, we baden altijd met hem samen,” voegt ze eraan toe.

“Ook ik ben een trotse moslim en ik ben blij met het geloof dat ik van hem heb meegekregen.”

Jst really happy to be here 🤗❤😇🦋

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

De 20-jarige Hadid groeide op met een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder, Yolanda Hadid.

🖤

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

“Ik heb een diverse achtergrond. Ik heb geweldige ervaringen opgedaan over de hele wereld. En ik heb geleerd dat we allemaal mens zijn, en we allemaal respect en goedheid verdienen”, aldus Bella.”

Thank you @Dior for always making me feel like a princess 👸🏻🖤 #MariaGraziaChiuri

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

Haar zus Gigi Hadid schitterde onlangs nog met hoofddoek op de cover van de Arabische Vogue. Op Instagram schreef ze daar erg trots op te zijn, aangezien ze half Palestijns is. Ze liet zich eerder ook al positief uit over de Pakistaanse roots van haar vriend, zanger Zayn Malik, wiens naam ze in het Arabisch als eerbetoon op een jas droeg.

 

  • Loading...