Beroemde DJ bijna doodgestoken: ”Ik deed het voor Aleyna Tilki”

AvatarTurks.nl Redactie

De aanvaller die in maart de beroemde DJ Emrah Karaduman en zijn vriend neerstak, wordt vervolgd met een eis van 18 jaar celstraf. Dat melden Turkse media.

In de nacht van 10 op 11 maart werd de bekende DJ neergestoken na een concert in Eskişehir. De dader, Enis Duman, zou een megafan zijn van de 17-jarige tienerpopster Aleyna Tilki.

Aleyna Tilki werd bekend na een single met DJ Emrah Karaduman: Cevapsız Çınlama. De clip van de video werd de meest bekeken YouTube-video van Turkije. Sindsdien zijn de twee nog goede vrienden, er gaan roddels dat ze met elkaar zouden daten, maar dat ontkennen de twee.

De verklaring van de aanvaller is te lezen in Turkse media. ”Ik dacht dat Aleyna Tilki een relatie had met Emrah Karaduman. Ik hoorde dat hij naar Eskişehir zou komen. Hij kwam naar het hotel en op het moment dat hij naar binnen liep, viel ik hem aan met een mes”, zegt de aanvaller.

Emrah Karaduman werd neergestoken in zijn buik en rug. Volkan Karaca, een vriend van de DJ, raakte gewond aan zijn arm. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Karaduman overleefde het ongeval wel.

De aanvaller werd al snel gearresteerd. Hij zou verliefd zijn op Tilki en jaloers zijn op Karaduman.

De advocaten van Emrah Karaduman eisen levenslang voor de aanvaller voor ‘poging tot moord’.