Bülent ‘Abla’ Ersoy dreigt weer in het huwelijksbootje te stappen

De grote Turkse diva blijkt zekere aantrekkingskracht te hebben op jonge mannen.
Turks.nl Redactie

Dit keer zou de gelukkige bruidegom (?), haar vriend, de 25-jarige Berk Yılmaz zijn. Het leeftijdsverschil tussen de twee tortelduifjes is maar liefst 38 jaartjes. Dat zou ze gezegd hebben tijdens een concert in België.

Of dit keer, daadwerkelijk, enkel de dood ze zal scheiden, blijft de vraag voor velen. Eerdere soortgelijke huwelijken gingen namelijk de mist in.

Bülent ‘ablanız size kurban olsun’ Ersoy werd geboren in 1952. In 1981 besloot ze een geslachtsoperatie te ondergaan. Dat deed ze met de nodige gevolgen. Toenmalig president Kenan Evren verbood haar om op te treden in vrouwenkleding, omdat ze volgens de wet nog steeds een man was. Een wet voor geslachtsverandering kwam pas in 1988, met president Özal.

In 1998 deed zich een werkelijk liefdesverhaal voor. De 20-jarige Cem Adler en de 46-jarige Bülent werden verliefd en beloofden elkaar eeuwig trouw. Althans, tot het jaar erna.

In 2007 maakten de inmiddels 55-jarige Bülent en 24-jarige Armağan Uzun kennis tijdens de tv-talentenjacht Popstar. Ze werden smoorverliefd, trouwden, en scheidden. Slechts 4 maanden later.