Burcu Çetinkaya doet hoofddoek af

De bekende Turkse rally-coureur Burcu Çetinkaya doet haar hoofddoek af. Dat heeft ze zelf laten weten op Instagram.

Çetinkaya besloot zes jaar geleden een hoofddoek te dragen. Ze deelde vandaag een video op haar Instagram-account waar ze zonder hoofddoek te zien is op een paard.

“Ik was er niet sterk genoeg voor. Het blijft in mijn hart, maar dat is tussen mij en Allah. Ik bied mijn excuses aan mensen die ik de afgelopen jaren heb gemotiveerd,” zijn haar woorden letterlijk vertaald.

Ook reageert Çetinkaya op geruchten dat haar besluit om een hoofddoek te dragen een politieke keuze was. Zo werd ze beschuldigd van het dragen van een hoofddoek om geaccepteerd te worden binnen de conservatieve regering. “Nooit ben ik lid geweest van een politieke partij. Ook heb ik alle voorstellen van politieke partijen afgewezen.” zijn haar woorden.

Eerder vertelde de succesvolle coureur dat ze een hoofddoek ging dragen om haar eigen spirituele kant te vinden. Ze deed afstand van alcohol, tabak en het nachtleven. “Ik had veel, maar toch was ik ongelukkig. Iets ontbrak in mijn leven. Het ontbreken van spiritualiteit deed mij schade,” aldus Çetinkaya