Can Yaman verliest rol in serie na opmerkelijke uitspraak

AvatarTurks.nl Redactie

In februari zou de Turkse acteur Can Yaman beginnen aan de opnames van zijn nieuwe serie. Na een aantal onhandige uitspraken wordt nu bekend dat het niet meer doorgaat.

Filmproducent Faruk Turgut, de naam achter de nieuwe serie van Yaman, laat live op TV weten dat de opnames ‘tot nader order’ zijn uitgesteld.

In februari zouden de opnames beginnen en in maart zou de eerste aflevering al worden uitgezonden. “Als producent heb ik de opnames uitgesteld. Op zijn vroegst tot september komt het niet meer ter sprake.” Can Yaman ging volgens hem een flinke stap te ver met zijn uitspraken tijdens een TV-programma in Spanje.

De uitspraak zorgde voor heel wat negatieve reacties in Turkije. Hij gaf namelijk een schandalig antwoord op een vraag van een Spaanse fan. “Kun je bewijzen dat je van deze wereld bent?” vroeg ze sympathiek. “Hij wees naar de achteren en zei spottend in het Turks: “laten we naar het kamertje hier achter gaan”. Lachend vroeg zijn tolk of hij het moet vertalen. “Nee” kreeg hij als antwoord.

Producent Turgut vertelt dat Can Yaman nu een stapje terug zet. “Hij gaat verhuizen en gaat een lange vakantie houden. Hij gaat in dienstplicht en gaat vervolgens een programma presenteren in Italië.”

Yaman zelf heeft nog niet gereageerd op de plannen van de producent.

Hoor de uitspraken zelf: