“Çaycı Hüseyin eerste Turkse corona-slachtoffer”

AvatarTurks.nl Redactie

Zijn naam was weer trending op twitter. Dit keer door het nieuws dat hij het eerste Turkse slachtoffer zou zijn van het coronavirus.

Het coronavirus heeft Turkije -Godzijdank- nog niet bereikt. Ondanks dat dat bekend is circuleerden er berichten op het internet dat Alpalsan Özmol, die we kennen als Çaycı Hüseyin in de Turkse serie Çocuklar Duymasin, het eerste slachtoffer is van het virus. Hij zou zijn overleden aan de gevolgen ervan.

Zijn naam was dan ook de hele dag trending op twitter. Terwijl een deel van de twitteraars erin trapten (of mee speelden), gaven anderen aan dat hij gewoon leeft.

Het is niet voor het eerst dat Çaycı Hüseyin trending was op twitter. Met regelmaat wordt het bericht verspreid dat hij is overleden om verschillende redenen. Hij zou zelfs zijn omgekomen tijdens een tsunami in de Turkse hoofdstad Ankara, waar geen zee is. “Ik kan erom lachen, maar mijn familie wordt ongerust na elk bericht. Mijn moeder belt mij elke keer in paniek” is zijn reactie op de laatste geruchten. Hij vindt dat men hiermee moet stoppen. Lachen om dood, gaat net iets te ver, vindt hij.

Eerder reageerde hij op de terugkomende geruchten dat hij is overleden. “Ik laat het zelf wel weten als ik echt dood ben,” zegt hij: