Dit verdient Berkay echt

Turks.nl Redactie

Eerder beweerde hij een maandinkomen te hebben van 1.000 Turkse lira (~170 euro), maar nadat de belastingdienst dreigde met een diepgaand onderzoek, heeft zanger Berkay zijn inkomstenopgave aangepast.

Berkay is in een rechtszaak verwikkeld met voetballer Arda Turan na een ruzie. De rechtbank wilde van beide beroemdheden weten wat ze verdienen. Arda vertelde dat hij 300 duizend euro per maand verdient als voetballer. Zanger Berkay kwam niet in de buurt met zijn 1.000 Turkse lira.

De zanger trok uiteraard veel aandacht na zijn bewering bij de rechtbank. Kort later gaf hij op social media aan dat zijn uitspraak ironisch bedoeld was. De Tukse belastingdienst trok dat in twijfel en begon een onderzoek.

Begin februari kwamen de advocaten van Berkay met een nieuwe inkomstenverklaring. Dit keer ging het om 200.000 lira. Vandaag volgt er weer een nieuw bedrag: nu beweert Berkay dat hij tussen de 250 en 350 duizend lira verdient. Dat hij plotseling 150 duizend lira meer verdient, roept weer vraagtekens op.

Arda en Berkay hebben elkaar na een ruzie aangeklaagd. Turan riskeert een celstraf van 12,5 jaar, terwijl Berkay 2 jaar riskeert.