Enes Batur geblokkeerd door YouTube

AvatarTurks.nl Redactie

Hijis de meest overbodige Turk ooit. Denk aan een Turkse variant van Enzo Knol. Het goede nieuws is wel dat Enes Batur tijdelijk geen video’s meer kan uploaden op YouTube.

Hij kwam meerdere keren in opspraak. Zo dreef hij eerder spot met religieuze waarden, wat aardig gevoelig is in Turkije. Recent bleek ook uit onderzoek dat een overgroot deel van zijn filmpjes vol slechte voorbeelden zitten voor zijn doelgroep: namelijk de allerjongsten. Verder is eerder geconstateerd dat de volledige inhoud van zijn kanaal is ‘geleend’ van bekende YouTubers als PewDiePie. Op Reddit kreeg hij zelfs de bijnaam ‘Anus Butter’.

Uit een onderzoek bleek dat Enes vloekt in bijna 70% van zijn filmpjes. In 40% van zijn filmpjes promoot hij een ongezonde eetgewoonte en in evenveel filmpjes doet hij dingen die kinderen niet zouden moeten/mogen doen. Verder bevat de helft van al zijn filmpjes betaalde promotie.

Batur maakte de blokkering bekend op Instagram met het onderstaande bericht:

Later kwam hij met een korte verklaring. Er zouden meerdere filmpjes klaarstaan, maar de optie om ze te plaatsen (tijdelijk) is uitgeschakeld voor zijn account. Dat heeft te maken met een oud filmpje dat is verwijderd van zijn kanaal, mogelijk wegens ongeschikte inhoud. Hij vindt het oneerlijk. Wij vinden het niet zo erg.

  • -->
    -->