FETÖ-onderzoek ingesteld naar Mabel Matiz

De Turkse openbare aanklager is een onderzoek gestart naar de populaire zanger Mabel Matiz. Hij zou de islamistische sekte FETÖ steunen met zijn videoclip van zijn nummer ‘Ya Bu İşler Ne’, waarbij wordt gestrooid met dollars.

Turkse media melden dat de zanger naar het politiebureau is gegaan voor verhoor. Na de couppoging in 2016 door FETÖ-sekteleden werden veel biljetten van 1 dollar gevonden bij invallen in huizen van sekteleden. Het 1 dollar-biljet werd een symbool van FETÖ-sekteleden.

Loading...

In de videoclip is de zanger te zien met dollarbiljetten die elke kant op vliegen. Een burger zou aangifte tegen hem hebben gedaan, waarop het Turkse Openbaar Ministerie serieus op heeft gereageerd en een strafrechtelijk onderzoek  heeft ingesteld naar de zanger, die in zijn persoonlijk leven vooral bekend staat om zijn steun aan de LGBT-gemeenschap.

Mabel Matiz gaf bij zijn verhoor aan dat hij niet verantwoordelijk is voor de clip, maar de producent van de clip. Hij zei verder dat het niet zijn doel was de terroristische sekte te steunen.

Op social media wordt vooral lachwekkend gereageerd op het onderzoek. Velen zien hem als de laatste bekendheid die steun zou verlenen aan een sekte als FETÖ. Het onderzoek duurt nog voort.

Loading...
  • Loading...