Hande ‘coupdestroyer’ Fırat stapt in het huwelijksbootje

Turks.nl Redactie

Hande Fırat, de Ankara-correspondent van de krant Hürriyet, is in het huwelijksbootje gestapt met zakenman Murat Özvardar. Fırat werd wereldberoemd nadat ze live in de nieuwsstudio via FaceTime belde met president Erdoğan, die het volk opriep de straten om te gaan om te protesteren tegen de militaire couppoging in juli 2016.

Er waren zeer grote namen aanwezig bij de bruiloft. De president zelf kon niet aanwezig zijn, vanwege een vergadering over Jeruzalem. De Verenigde Staten wil namelijk hun ambassade in Israël verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Daarmee erkennen de VS Jeruzalem als hoofdstad van Israël, terwijl wereldwijd Tel Aviv wordt gezien als hoofdstad van Israël. De Turkse president reageerde woedend op het nieuws. Hij gaf aan dat de betrekkingen met Israël zelfs kunnen worden verbroken.

De getuigen van het huwelijk waren Ömer Çelik (Minister van EU-zaken), Aydın Doğan (erevoorzitter Doğan Holding, grootste mediabedrijf van Turkije), Murat Ezberci en Recep Ercan Keskin. Het huwelijk werd voltrokken door Mustafa Tuna, de burgemeester van de Turkse hoofdstad Ankara.

https://twitter.com/FerhanAkayTc/status/938105552902742016

”Ik ben hier namens onze president. Hij heeft een vergadering over Jeruzalem. Hij wilde dat ik kwam namens hem. Iedereen kent het advies van onze president voor nieuwgetrouwde stellen”, zei minister Çelik en gaf hen het huwelijksboekje. De Turkse president adviseert altijd ten minste drie kinderen te nemen.

Verder waren aanwezig:

Vuslat Doğan Sabancı (bestuurslid Hürriyet), Fikret Bila (hoofdredacteur Hürriyet), Erdoğan Aktaş (algemeen directeur CNN Türk), Süleyman Sarılar (hoofdredacteur KanalD Nieuws), Murat Yetkin (hoofdredacteur Hürriyet Daily News), Recep Akdağ (vicepremier), Mehmet Şimşek (vicepremier) en diens echtgenote Esra Şimşek.

Verder waren aanwezig:

Jülide Sarıeroğlu (Minister van Werk en Sociale Veiligheid), Hayati Yazıcı (vicevoorzitter AK Partij) en Mahir Ünal (vicevoorzitter AK Partij), Celal Adan (vicevoorzitter MHP), Koray Aydın (vicevoorzitter IYI Partij), Cemil Çiçek (oud-parlementsvoorzitter), Mehmet Ağar (oud-minister van Binnenlandse Zaken), Mustafa Destici (voorzitter BBP) en meerdere parlementariërs van de AK Partij, CHP, MHP en IYI Partij.

Het beeldfragment waardoor Hande Fırat een groot aandeel kreeg in het mislukken van de staatsgreep en wereldberoemd werd:

  • Loading...