Internetfenomeen wint rechtszaak tegen Flash TV

Turks.nl Redactie

Melek Subaşı werd een internetfenomeen na een optreden op het programma van presentator Yalçın Çakır op Flash TV. Ze werd na het programma constant bestempeld als leugenaar, dus opende ze een rechtszaak tegen Flash TV en won. Dat melden Turkse media.

Çakır zei ter terechtzitting dat henzelf geen blaam trof. Subaşı was namelijk met eigen wil verschenen op het programma en zij hadden niks te maken met de verspreiding van de beelden op internet.

De rechter dacht er anders over. Volgens de rechter gebruikte Flash TV en presentator Yalçın Çakır de vrouw voor kijkcijfers en veroordeelde hen tot het betalen van 7.000 lira als schadevergoeding aan de vrouw.

https://twitter.com/islakmeseodunu/status/897098125587951616

Melek Subaşı verscheen samen met haar echtgenoot op het programma om geld te vragen voor een operatie voor haar zoon. Aldaar ging ze helemaal los. Ze vroeg wat haar man wat hij met de miljarden had gedaan op een tempo waar menig rapper jaloers op zou worden.

Volgens Subaşı moesten ze elkaar tot op het bot uitschelden. Alleen dan zou het kanaal betalen voor de operatie. Ze moest haar man beschuldigen van vreemdgaan en ondertussen flauwvallen. Alleen dan zouden ze geld krijgen en alleen dan zou het kanaal de operatie kunnen bekostigen.

De vrouw opende een rechtszaak en eiste 300 duizend lira. Omdat ze werd bestempeld als leugenaar zou ze haar huis hebben verlaten en nergens naar toe kunnen gaan met haar drie kinderen. Ze zou ontslagen zijn na het programma.

Het volledige filmpje: