Mediaverbod ingesteld rond moord op Vatan Şaşmaz

Turks.nl Redactie
Total
184
Shares

De Turkse rechter heeft op verzoek van de openbaar aanklager een mediaverbod ingesteld rondom de moord op de bekende presentator en acteur Vatan Şaşmaz en de zelfmoord van Filiz Aker. Dat melden Turkse media.

Afgelopen zondagavond schokte de dood van de bekende presentator en acteur Vatan Şaşmaz heel Turkije. Hij was dood aangetroffen in een hotelkamer.

Oud-model Filiz Aker loste vier schoten op hem en pleegde vervolgens zelfmoord. De twee hadden jaren eerder een relatie. Na de break-up trouwde Şaşmaz. Zijn vrouw is 4 maanden zwanger.

Er zijn tegenstrijdige verklaringen over de moord. Zo beweert het nichtje van Aker dat Aker een groot geldbedrag had verloren door de presentator. Het is nog altijd niet duidelijk wat nou de oorzaak was.

Nu circuleren ook beelden op social media van vermoedelijk een politieagent, kort nadat ze de hotelkamer hebben betreden. Daar zijn de verwondingen op de levenloze lichamen duidelijk te zien.

De rechter is van mening dat beelden en teksten die worden gedeeld door de media de privacy van het onderzoek schaadt. Als elk detail van het onderzoek openbaar wordt, schaadt dat het onderzoek en verkleint het de kans om de zaak op te lossen. Om ervoor te zorgen dat alles volgens de wettelijke procedures verloopt, wordt er een mediaverbod ingesteld.

  • Loading...