Mehmet Akif Alakurt beledigt Turkse vrouwen

Turks.nl Redactie

De Turkse ex-acteur Mehmet Akif Alakurt is in opspraak geraakt wegens zijn beledigende woorden richting Turkse vrouwen.

Alakurt verliet Turkije in 2016 en verhuiste naar een boerderij in Brazilië. Hij is vooral bekend vanwege zijn rol als Boran in de tv-serie Sıla en zijn rol als Maraz Ali in de serie Adanalı.

Loading...

Op Instagram deelde hij een tekst: ‘Wat is een Turkse vrouw? Iemand die de perfecte vrouw speelt, al je ideeën steunt en zegt dat dat ze precies denkt als jij, totdat ze krijgt wat ze wil. Iemand die na verloop van tijd beweert dat ze niks heeft met de ideeën waar ze aanvankelijk achter stond en haar lelijke gezicht toont. Dat noem je een Turkse vrouw.

Hierop kreeg de ex-acteur een enorme lading van kritiek over zich heen. Een veelgenoemd kritiekpunt was dat zijn moeder ook een Turkse vrouw is. Daar gaf hij een opmerkelijke reactie op: ‘Trouwens, voor degenen die zeggen dat mijn moeder ook een Turkse vrouw is, heb ik dit te zeggen: ‘Mijn moeder is zó een Turkse vrouw dat ze zelfs met een wapen schiet op een auto’.

Loading...

Niemand begreep wat hij bedoelde met deze reactie. Zijn volgers reageerden dat hij onzin bleef praten en een betekenisloze reactie gaf.

  • Loading...